Press releases

Blogs »
Fiskarsilta uuden sukupolven urheilullinen Drive-venemallisto


Drive Sport Console 56 ja Drive Convertible 56 -avoveneet avaavat uuden mallisarjan

Fiskarsin veneliiketoiminta tuo markkinoille uudentyyppisen venemalliston Pohjoismaiden suosituimman moottoriveneen, Busterin rinnalle. Urheiluautoista vaikutteita saaneen Drive Boats -malliston ensimmäiset mallit ovat 5,6-metriset avoveneet, keskikonsolivene Sport Console 56 ja läpikäveltävä tuulilasivene Convertible 56.


Uuden malliston ovat suunnitelleet kilpa- ja urheiluveneistään tunnetut ruotsalaiset venesuunnittelijat Ocke ja Ted  Mannerfelt yhteistyössä Fiskarsin veneliiketoiminnan kanssa. Tavoitteena on ollut luoda ajo- ja käyttöominaisuuksiltaan erinomainen ja turvallinen, mutta perinteistä ajattelua uudistava vene.


”Drive on uudenlainen, puhdaslinjainen ja fiksu vene. Se on suunnattu ihmisille, jotka arvostavat hyvää designia, huolellista ja yksityiskohtiin paneutuvaa toteutusta sekä suorituskykyä”, venesuunnittelija Ocke Mannerfelt määrittelee.  
Fiskarsin mallistossa Drive edustaa uutta, entistä urbaanimpaa näkökulmaa veneilyyn. Vesillä liikkuminen kiinnostaa uusia ihmisryhmiä, joiden harrastuksiin ei välttämättä kuulu mökkeilyä tai kalastusta. Sen sijaan vene jätetään päiväretken jälkeen laituriin tai viedään trailerilla takaisin pihaparkkiin.


”Drive-veneiden julkistuksen jälkeen Fiskarsilla on kaksi venemallistoa, jotka kattavat kohderyhmät kalastus- ja yhteysveneilystä mökkeilyyn sekä puhtaasti huvikäyttöön. Drive-veneet on suunniteltu kaupunkilaisen huviveneeksi ja Buster monipuoliseen vapaa-ajan veneilykäyttöön”, Fiskarsin veneliiketoimintaa johtava Juha Lehtola määrittelee.
Drive -mallisto laajenee tulevaisuudessa kattamaan tärkeimmät venetyypit. Lehtola korostaa, että suurena moottorivenevalmistajana Fiskarsilla on voimavaroja asiantuntevaan ja syvälliseen tuotekehitykseen sekä venemalliston pitkäjänteiseen kehittämiseen. Se näkyy tuotteiden muotoilussa, toimivuudessa ja laadussa.

Innoitusta urheiluautoista ja kilpaveneistä


Drive-malliston ratkaisuja ovat innoittaneet urheiluautot, joiden suunnittelusta Drive-mallistosta vastanneella pääsuunnittelija Ted Mannerfeltilla on kokemusta. Vaikutteita on myös Mannerfelt Design Teamin erikoisalasta, kilpaveneistä. Toimiston suunnittelemilla veneillä on voitettu lähes 20 maailmanmestaruutta avomerikilpailuissa.  


Drive-malliston ensimmäiset veneet ovat ulkomitoiltaan yhteneviä, mutta selvästi käyttötarkoitukseltaan toisistaan poikkeavia. Sport Console on monipuoliseen vesiurheiluun sopiva vene, jossa yhdistyvät vesiskootterin ja perinteisen moottoriveneen hyvät puolet. Linjakas Convertible on puolestaan parhaimmillaan päiväretkillä ja sen kyytiin mahtuu jopa seitsemän hengen seurue.  


”Drive-veneellä ajaessa tuntuu siltä, kuin alla olisi laadukas urheiluauto. Veneessä istutaan turvallisesti matalalla, kojelauta ja tuulilasinäkymä ovat automaisia”, Mannerfelt luettelee. 


Alumiinirunko taas vie ajatukset katumaastureihin. Kestävä ja jäykkä pohjarakenne tekee veneestä hiljaisen ja  turvallisen sekä vaivattomasti hallittavan.  Drive-vene vastaa kuskin ohjausliikkeisiin selkeästi ja täsmällisesti.
”Osaamisemme on vankkaa, sillä Fiskarsin veneliiketoiminnalla on jo 35 vuoden kokemus moottoriveneiden suunnittelusta ja valmistamisesta”, Juha Lehtola toteaa.
Molemmat veneet on suunniteltu 75–125 hevosvoiman konetehoille.

Lisätietoja:http://www.driveboats.com

Ocke Mannerfelt
Mannerfelt Design Team
+46 8 756 03 60
http://www.mannerfeltdesignteam.com

Fiskars tarjoaa kotiin, puutarhaan ja ulkoiluun kuluttajatuotteita, jotka ovat tunnettuja toiminnallisuudestaan ja huippumuotoilustaan. Konsernin merkittävimmät brändit ovat Fiskars, Iittala, Gerber, Arabia, Hackman, Buster ja Silva.
Fiskars on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. Yhtiön liikevaihto oli 663 miljoonaa euroa vuonna 2009 ja henkilöstöä on noin 3 600 yli 20 maassa.


Vuonna 1649 perustettu Fiskars on Suomen vanhin yritys.
 
Drive Sport Console 56

Ympärikäveltävä, keskikonsolilla varustettu Drive Sport Console 56 on omaleimainen vene. Sen rohkeassa muotoilussa yhdistyvät vesiskootterin ja moottoriveneen hyvät puolet. Vauhdikas vene tarjoaa ajonautinnon lisäksi laajat mahdollisuudet monipuoliseen vesiurheiluun.


Sport Consolen design on hyvin automainen, alkaen näyttävästä keskikonsolista ja ohjauspisteen sijoituksesta vasemmalle puolelle. Sisätilojen suunnittelussa näkyy Mannerfelt Design Teamin kokemus kilpaveneistä ja urheiluautoista. Konsolin toiminnallinen ja harkittu muotoilu, laadukkaat istuimet ja hyvät jalkatuet takaavat tukevan ja turvallisen ajoasennon.  
Laajan keskikonsolin keskipisteenä on paikka upotettavalle karttaplotteri-monitoiminäytölle. Konsolin takana on kaksi istuinpaikkaa ja veneen peräosassa on kolmipaikkainen kaartuva sohva.


Konsolin molemmin puolin johtavat hyvät kulkuväylät veneen keulaan. Konsolin etuosan alla on mallille tunnusomainen suuri valaistu tavaratila, jonne mahtuvat suojaan myös vesihiihtosuksien ja wakeboardin kokoiset varusteet. Matkalla tarvittaville pienemmille varusteille on tilaa konsolin päällä sijaitsevassa lokerossa, sohvan alla sekä peräosan käytännöllisissä ankkuri- ja köysilaatikoissa. 


Sport Console 56:n moottorisuositus on 75–125 hevosvoimaa. Vene on 5,6 metriä pitkä, 2,23 metriä leveä ja se on suunniteltu viidelle hengelle.

Drive Convertible 56

Drive Convertible 56 on linjakas huvivene, joka on parhaimmillaan päiväretkellä. Läpikäveltävään veneeseen mahtuu jopa seitsemän hengen seurue. Suunnittelijoiden kilpavenekokemus näkyy ajettavuudessa sekä ohjaamon yksityiskohdissa, jotka tekevät ajamisesta ja veneessä liikkumisesta varmaa ja turvallista.
Tilaratkaisuissa on ajateltu sekä kuljettajaa että matkustajia. Sivuille kaartuva tuulilasi suojaa tehokkaasti matkustamon takaosan ja keskeltä venettä on turvallinen kulkuväylä keulaan. Veneen takaosan suojaava ajokuomu on vakiovaruste. Takaosassa on kaartuva, kolmipaikkainen sohva. Lisätilaa matkustajille löytyy keulan molemmin puolin sijoitetuilta penkeiltä.
Suurimmat säilytystilat on sijoitettu keulan ja perän sohvien alle sekä pulpettien eteen ja sisälle, jonne avautuvat luukut tuulilasin edestä. Pienempiä tavaroita voi säilyttää pulpettien pikkulokeroissa sekä perän köysi- ja ankkurilaatikoissa. 
Convertible 56:n moottorisuositus on 75–125 hevosvoimaa. Vene on 5,6 metriä pitkä ja 2,23 metriä leveä ja se on suunniteltu enintään seitsemälle hengelle.

Drive Boats

Drive Boats on Fiskars veneliiketoiminnan uusi mallisto, joka on suunnattu monipuoliseen vesiurheiluun ja vapaa-ajan viettoon. Fiskars Boats on Euroopan suurin alumiinivenevalmistaja ja yhtiöllä on 35 vuoden kokemus moottoriveneiden suunnittelusta ja valmistamisesta.

 

Bookmark and Share

Image Bank

View and download images.

Click to enlarge

Image bank (commercial usage). Click here

Bookmark and Share

 

Videos

Watch the interview of designer Ocke Mannerfelt.

Watch Video

Bookmark and Share

Brochures

Everything about Drive Boats and all the boat models in digital form (pdf file).

View brochure

Tutustu esitteeseen

Läs broschyren

News

DriveBoats -now in Poland.
DriveBoats participates the Stockholm boat show.
Welcome to Meri Kutsuu -boat show.
Showing 3 results.